Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Türk Dünyası Kulübü, Aşkale Dereköy İlk ve Orta Okuluna Kırtasiye Yardımı Yaptı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin kurmuş olduğu Türk Dünyası Kulübü tarafından hazırlanan “Türk Gençliği Türk Dünyası Büyükleriyle Buluşuyor” adlı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında 20.05.2022 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesi Dereköy İlk ve Orta Okuluna kitap ve kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. Kulüp danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Möldir Ilgişeva başkanlığında düzenlenen ziyarette Türk Dünyası Kulübü öğrencileri tarafından Dereköylü öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Türk dünyası ülkelerinin bayrakları ve önemli isimleri tanıtıldı. Ayrıca Dereköylü öğrenciler tarafından çeşitli yöresel dans gösterileri icra edilerek çuvalla atlama gibi yarışmalar düzenlendi.